Iti Fitter Trade Theory Book Pdf

  1. Iti Fitter Trade Theory Book Pdf Download
  2. International Trade Theory
  3. Iti Fitter Trade Theory Book Pdf Free
  4. Iti Fitter Trade Theory Book Pdf
  5. Iti Fitter Trade Theory Book English Pdf Download

Iti Fitter Trade Theory Notes In Hindi Pdf Free Download A.By the large helix angle B.By the small helix angle C.By the chisel edge angle D.By the point angle which is 90 deg Ans: A 62.Dressing and turning of a grinding wheel are? May 17, 2020 ITI Trade Theory Mechanical And Electrician Volume-1 and 2 Group Full Books PDF 2020 free download. Arihant Publication is a good source to prepare for the ITI Exam. In this book, you will get to read and practice ITI Electrician Theory Book, and also we sharing FITTER / TURNER / WELDER / MACHINIST, AUTOMOBILE TRACTOR MECHANIC / MECHANIC MOTOR VEHICLE, and DIESEL MECHANIC. TRADE THEORY The manual of trade theory consists of theoretical information for the Third Semester Course of the Fitter Trade. The contents are sequenced according to the practical exercise contained in NSQF LEVEL - 5 syllabus on Trade Practical. Attempt has been made to relate the theoretical aspects with the skill covered in each exercise to.

Iti Fitter Trade Theory Book Pdf Download

Iti ncvt fitter trade theory muiple choice question with answer set-2. Fitter trade practical - first semester-ncvt jun-2014. Basic fitter theory semester pattern - hindi (hindi, paperback, raj, ranjit). Iti fitter books free pdf download. Fitter ki theory 1st semester ki book PDF file main bhejdena.

ITI Fitter Trade course एक प्रकार का तकनीकी प्रशिक्षण है जो विभिन्न उद्योगों और संगठनों के फिटिंग कार्य से जुड़ा है। ITI Fitter Theory Paper के उपयोग से सभी students ITI Fitter Theory Syllabus को अच्छे से समज सकते है

ITI Fitter Trade Theory Book उन छात्रों के लिए उपयोगी है जो 10 वीं कक्षा की पढ़ाई पूरी करते हैं और नौकरी उन्मुख पाठ्यक्रमों के साथ दाखिला लेना चाहते हैं।

यहां हम IIT Fitter Trade Pdf प्रदान कर रहे हैं। जिसमे ITI Fitter Theory Question Answer का समावेश भी किया गया है

IIT Fitter Trade Course

पांच प्रकार के आई.टी.आई फिटर पाठ्यक्रम हैं:

  1. फिटर थ्योरी(Fitter Theory)
  2. इंजीनियरिंग ड्राइंग(Engineering Drawing)
  3. फिटर प्रैक्टिकल(Fitter Practical)
  4. फिटर कार्यशाला गणना और विज्ञान(Fitter Workshop Calculation and Science)
  5. रोज़गार कौशल(Employability skills)

ITI Fitter Trade Theory Book PDF Download

Iti fitter trade theory book english pdf downloadPdf

आप यहाँ निचे दिए गए Download बटन पर क्लिक करके ITI Fitter Trade Theory Notes PDF डाउनलोड कर सकते है ITI Fitter Trade Theory in Hindi नवीनतम पैटर्न पर आधारित है This book was published by Rukmini publication. for Railway ALP/Tech. Second Stage Exam

ITI fitter free download pdf

# Objective Question and Answer’s :-
Q 1. In outside micrometer, datum line and graduations are marked on
A). Spindle
B). Barrel
C). Frame
D). Anvil
Answer :- B

Q 2. The two parts of a try square are . . . . . . . . . . . . . . . . .
A). Straight and blade
B). Stick and plate
C). Stock and blade
D). Stock and wedge
Answer :- C

Q 3. A micrometer has a negative error of 0.03 mm. What is the correct reading if the micrometer measures 40.53 mm?
A).40.50 mm
B).40.56 mm
C).40.46 mm
D).40.59 mm
Answer :- B

Q 4. Kerosene oil is used as a coolant, while drilling a workpiece made of….
A).Brass
B).Bronze
C).Aluminium
D).Wrought iron
Answer :- C

Q 5. Which one of these bonds is most commonly used on grinding wheels?
A).Vitrified
B).Rubber
C).Shellac
D).Silicate
Answer :- A

Q 6. In the figure given below, which one is cross peen hammer?

A) A
B) B
C) C
D) D
Answer :- C

Q 7. For general purpose, a bench vice is fixed at a height of….
A) 80 cm
B) 90 cm
C) 106 cm
D) 125 cm
Answer :- C

Connect to lg tv from iphone. A simple way to connect your iPhone to TV is to use Apple’s Digital AV Adapter and HDMI (High-Definition Multimedia Interface) cable. This method is available for all types of TV, including Sanyo TV, LG TV, Samsung TV, Element TV, Panasonic TV, Sony TV, Vizio TV, etc.

Q 8. Identify the machine shown in figure given below.

A) Planer
B) Slotter
C) Shaper
D) Milling machine
Answer :- B

Q 9. The bed of a lathe is made of ……………….
A) Alloy steel
B) Mild steel
C) Cast iron
D) Wrought iron
Answer :- C

Q 10. Which of these is NOT a part of center- lathe?
A) Saddle
B) Feed rod
C) Arbor
D) Lead screw
Answer :- C

Q 11. In the figure given below, identify the lathe operation being done.
A) Knurling
B) Indenting
C) Scratching
D) Pattern making
Answer :- A

Q 12. Which among these metals is the lightest?
A) Tin
B) Lead
C) Aluminium
D) Copper
Answer :- C

Q 13.Identify the gauge shown in figure given below.

A) Standard gauge
B) Wire gauge
C) Depth gauge
D) Drill gauge
Answer :- B

Q 14. Which of these is an example of semi-liquid lubricant?
A) Graphite
B) Grease
C) Lard oil
D) Castor oil
Answer :- B

Q 15. The most common cutting fluid used in almost all machining operations is……
A) Soluble oil
B) Water
C) Compressed air
D) Kerosene
Answer :- A

Q 16. Which of these cutting tools is used to finish and enlarge a hole?
A) Die
B) Tap
C) Reamer
D) Boring bar
Answer :- C

International Trade Theory

Q 17.The process of beveling the end of an existing drilled hole is called.
A) Boring
B) Spot-facing
C) Counter-boring
D) Counter-sinking
Answer :- D

Iti Fitter Trade Theory Book Pdf Free

Q 18. Figure given below shows a type of cut of a file. What is it?

Iti Fitter Trade Theory Book Pdf

A) Single cut
B) Double cut
C) Curved cut
D) Rasp cut
Answer :- D

Iti Fitter Trade Theory Book English Pdf Download

Q 19. The teeth of the hacksaw blade are bent as shown below. It is called…

A) Pattern
B) Style
C) Set
D) Series
Answer :- C

Q 20. It is a type of paper that can be used for sanding down hard and rough surfaces. It is called
A) Rigid paer
B) Tough paper
C) Hard paper
D) Emery paper
Answer :- D

Q 22. Which one of these is NOT a type of oxy-acetylene flame?
A) Neutral flame
B) Natural flame
C) Oxidising flame
D) Carburizing flame
Answer :- B

Q 23. The drilled hole is larger than the size of the drill used.It could be due to
A) Too much feed
B) Helix angle not accurate
C) Lip clearance not accurate
D) Unequal length of the cutting edges
Answer :- D

Q 24. If a bench vice is over-tightened, what is likely to be damaged?
A) Handle
B) Spindle
C) Square nut
D) Fixed jaw
Answer :- B

Q 25. Which of these is not a base unit under SI system of units?
A) Kelvin
B) Candela
C) Mole
D) Joule
Answer :- D

Q 26. The main purpose of heat treatment process “normalizing” is….
A) Remove induced stresses
B) Improve machinability
C) Soften steel
D) Increase toughness and reduce brittleness
Answer :- A

इसे भी पढ़े

Comments are closed.